Żadna restauracja nie jest w stanie obyć się ba kuchni fazowej lub elektrycznej. To podstawa obróbki termicznej w lokalach gastronomicznych, serce produkcji, od którego w dużej mierze zależy nie tylko tempo wydawania posiłków, ale i ich jakość.
Na rynku znaleźć można obecnie cztery podstawowe rodzaje kuchni gastronomicznych:
Wybierając kuchnię gastronomiczną przede wszystkim należy wziąć pod uwagę własne potrzeby – ilość palników, ich moc. W kuchni ogromne znaczenie ma to, jak szybko można przygotować posiłki, więc tempo nagrzewania się pól oraz maksymalna temperatura, jaką można uzyskać, będą miały ogromne znaczenie dla wyboru sprzętu. Oczywiście trzeba także wziąć pod uwagę koszty związane z mediami. Nie bez powodu nadal jednymi z najchętniej wybieranych kuchni są modele gazowe, np. te oferowane przez Stalgast. Zapewniają one maksymalną wydajność, przy znacznie niższych kosztach mediów. Zakup płyty ceramicznej i indukcyjnej wraz ze specjalnymi naczyniami to nie tylko jednorazowy wydatek, lecz także wyższe koszty utrzymania kuchni. Rozwiązania tego typu sprawdzają się natomiast w lokalach z otwartą kuchnią.
© All rights reserved. Created with Voxel